Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva o činnosti sdružení v roce 2012

1. 5. 2013

                                              

Zpráva o činnosti sdružení Veleliby 08 za období
duben – prosinec 2012
V dubnu 2012, konkrétně 28.4., členové sdružení VELELIBY 08, společně s dětmi, uspořádali již tradiční společenskou akci, zaměřenou na životní prostředí s názvem „DEN ZEMĚ“. Během akce se všichni přítomní podíleli na úklidu veřejného prostranství v obci, úklidu odpadků z příkopů a celkového zvelebení vzhledu obce.
30. dubna 2012 naše sdružení uspořádalo pro děti i dospělé sportovně společenskou akci „Slet čarodějnic“ a zapálení ohně vodou z kanystru.
V květnu, přesně 26.5. 2012 proběhl na návsi den dětí. Vše se neslo v duchu pirátů z Karibiku a přítomní mohli zahlédnout postavy z mořských korábů.
Hned první den v červnu, 1.6.2012, se naše sdružení podílelo na organizaci celorepublikové akce „Noc otevřených kostelů“. Celá akce byla kvitována všemi návštěvníky a v roce 2013 se předpokládá její opakování.
Naše sdružení v červenci a to 22. 7 . 2012 při pravilo, společně s ochotníky Hálkova městského divadla pohádku pro děti s názvem „Krkonošská pohádka“. Akce se setkala s velikým ohlasem nejen u dětí, ale chválu pěly i starší ročníky návštěvníků. Akce proběhla na dvoře místní hospůdky.
29.září se na hřišti uskutečnil tradiční Svatováclavský turnaj trojic v nohejbale. Účast hráčů i diváků byla veliká a vše proběhlo bez problémů až do nočních hodin, kdy celou seanci rozpustil déšť a nepřízeň počasí.
20. října 2012 se v místním kostele uskutečnil koncert pěveckého sboru z Prahy, pod názvem Byzantion. Účast sice nebyla taková, jak jsme předpokládali, ale nic to neubralo na uměleckém zážitku těch, kteří se dostavili a celou, více než hodinovou, produkci si vychutnali.
10.listopadu 2012 se nejpevnější jádro našeho sdružení, společně s dětmi a kamarády, vydalo na prohlídku policejního muzea v Praze. Pod názvem „Cesta za poznáním“ proběhl celý výlet v duchu získávání dalších informací o nelehké práci našich orgánů v historii i současnosti.
9.prosince jsme opět zavítali do naší matičky měst Prahy. Ani nevlídné počasí a návaly sněhu nás neodradily od shlédnutí muzikálu Jesus Christ superstar v Karlínském divadle. Slabší výkony účinkujících dokázali mistři zvukaři bravurně přehlušit nadměrnou sílou zvuku. S jemně nateklými ušními bubínky jsme opouštěli zmíněný kulturní stánek se smíšenými pocity.
2.prosince 2012 proběhlo ve večerních hodinách rozsvěcení vánočního stromečku na naší návsi. Krásný program, v podání našich dětí a dospělých, se skrytým vztahem k herectví shlédla plná náves diváků. K dobré náladě přispělo i občerstvení v podobě svařáku a čaje s rumem.
Na tradiční mikulášskou nadílku jsme se sešli v místní hospůdce, kde za chvíli nebylo místo ani ke stání. Dostavily se děti a jejich rodiče nejen z naší obce, ale i z blízkého okolí. Čert, anděl i Mikuláš odvedli perfektní práci a jak se zjevili, tak zase zmizeli,---jako smrad….
Celý loňský rok jsme završili tradičním opékáním špekáčků u silvestrovského ohně. Hodinu před půlnocí se nás kolem ohně sešlo tolik, že se k nám přidali i noví sousedé z čp.1. S těmi jsme navázali freundschaft.
Závěrem zbývá už jenom poděkovat všem dárcům, sponzorům a lidem, kteří podpořili snahu našeho sdružení, žít ve Velelibech ….sportovně…..kulturně….a….společensky !
                                             ….a to je vše….VELELIBY SOBĚ !!!
Váš Milánek..